Ako zvládať koronu? Pomôcka pre rodičov a deti od 8 -12 rokov

Pomôcka pre dospelých a deti.

V prílohe nájdete materiál bol inšpirovaný českou verziou brožúry pre deti „Ahoj, já jsem Korona“, autorkou originálnej predlohy  je Lies Scautová. Originál bol krátko po jeho vzniku preložený do viac než 30 svetových jazykov.
Brožúra bol prispôsobená potrebám detí, najmä vo veku od 8 do 12 rokov. Dá sa však použiť aj ako materiál pre mladšie deti, dospievajúcich alebo dospelých. Ľuďom môže poslúžiť na zamyslenie o ich emóciách, nezodpovedaných otázkach, odolnosti a informačných zdrojoch vo vzťahu ku koronavírusu SARS-CoV-2, ktorý spôsobuje ochorenie Covid-19.
Materiál vznikol v spolupráci psychologického pracoviska  Ministerstva vnútra ČR, tímu ICP 2020, Katedry psychológie Fakulty sociálnych štúdií Masarykovej univerzity a Skautského strediska Uherský Brod.

 

Odporúčanie pre dospelých: 

Nasledujúce strany môžu samostatne vyplniť emocionálne  odolnejšie deti. Pokiaľ ide o deti skôr úzkostné, vystrašené  alebo také, ktoré veľmi lipnú na dodržiavaní pravidiel, túto časť  by ste im mali predložiť veľmi opatrne. Dôležité je odpovedať  na všetky detské otázky a vedieť reagovať na ich obavy a emócie. Ak si nie ste istí,  ako pristupovať k pocitom dieťaťa, kontaktujte odborníkov v tejto oblasti, ktorí vám dajú konkrétne odporúčania.

Ďalšie články