Boj proti domácemu násiliu na ženách a deťoch – týždenný projekt v ZNB

Akcie venované tejto problematike.

Mesiac november – " Boj proti domácemu násiliu na ženách a deťoch " v Zariadení núdzového bývania v Trebišove v rámci týždenného projektu budú akcie venované tejto problematike. Besedy s klientkami budú organizovať sociálne pracovníčky zariadenia.

17.11.2014 – Beseda -" Naučme sa vhodne využiť voľný čas matka a jej deti " – každá rodina individuálne vyrobí spoločne nejaký suvenír aby tak prispela k úprave zariadenia.

18.11.2014 – Beseda – " Začleňme sa do spoločnosti pomocou práce " rôzne formy a možnosti hľadania zamestnania, podmienky na absolvovanie rekvalifikačných kurzov, ako napísať motivačný list, životopis a ako správne vykonať pracovný pohovor

19.11.2014 – Beseda – " Ako sa vyrovnať s týraním a domácim násilím " – odporúčania, odporúčané aktivity a terapia

20.11.2014 – tento deň bude vyhradený podujatiu v zariadení " Deň boja proti domácemu násiliu " ktorého sa zúčastnia pozvaní hostia a bude pripravený kultúrny program detí zo zariadenia a ďalší vystupujúci hostia. Deň bude ukončený poďakovaním a malým občerstvením pre pozvaných hostí.

21.11.2014 – Beseda – " Ako sa vyrovnať so stratou domova " – beseda sa bude zaoberať právom na bezpečný, pokojný a plnohodnotný život 

Nadáciou Orange bola vyhlásená výzva do ktorej sa zapojil aj ÚzS SČK Trebišov