Akcia RM SČK – Perníčky

Akcia RM SČK – Perníčky

RM SČK v Trebišove ponúkala v meste Trebišov vlastnoručne upečené perníčky a Týždeň humanity na Gymnáziu  v Trebišove

XIV. ročník akcie : Perníčky, ktorú uskutočnili členovia RM SČK pri Územnom SČK Trebišov na základe plánu práce mladých SČK. Tak ako po minulé roky aj tohto roku bola akcia vopred prejednaná s vedením školy, na zasadnutí Rady mladých, študentky Cirkevnej strednej odbornej školy sv.Jozafáta, Cirkevného gymnázia a Strednej odbornej školy v Trebišove si zobrali za úlohu nákup potrebných surovín a zhotovenie perníčkov za pomoci profesoriek, učiteliek – zdravotníčok na jednotlivých školách.Do prípravy a pečenia sa zapojilo veľa aktívnych členov a študentov. Celkovo bolo upečených 530 ks perníčkov, ktoré boli zdobené, zabalené do celofánu, kde nechýbala visačka RM SČK jednotlivej školy, aby spropagovali SČK, jeho aktivity a študentov stredných škôl. Zároveň mladí ľudia propagovali svoju aktívnu činnosť v SČK, že chcú preukázateľne napomáhať napĺňaniu potrieb a úlohám SČK.

Dňa 12.12.2014 deň pred Luciou na najfrekventovanejších miestach v meste Trebišov ponúkali za symbolickú sumu 0,20 € vlastnoručne upečený perník. V meste Trebišov bola dňa 12.12.2014 vyzbieraná suma 84,50 €.

Časť vyzbieraných finančných prostriedkov študentmi za perníčky sa prispeje na štedrovečernú večeru na Zariadenie núdzového bývania v Trebišove, aby mali ženy a deti zozariadenia Vianoce ako my ostatní a necítili smútok v srdci, že sú mimo domova a že sú tu ľudia, ktorí na nich nezabudli. Zariadenie navštívili aj niektorí členovia výborov MS SČK ako napr. MS SČK Kuzmice, Lastovce,Slivník, Slovenské Nové Mesto, MS SČK pri MŠ Vojčice,MŠ 29.augusta Trebišov, ZŠ Komenského Trebišov, Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Trebišove, ktorí deťom doniesli trvanlivé pečivo, ovocie, rozdali balíčky so sladkosťami, hračky, knihy.Firma HARTMANN, spol.s.r.o prispela práčkou a hračkami do zariadenia.

Dňa 9.12.2014 RM SČK z Cirkevnej strednej odbornej školy sv.Jozafáta Trebišov pod vedením Ing. Ľudmily Smržíkovej a majsteriek odborného výcviku kaderníctva, krajčírstva a cukrárstva navštívili zariadenie Dom SČK Prameň nádeje Trebišov, kde so študentmi zabezpečili ostrihanie jednotlivých klientov, krajčírky pre nich ušili vianočné prestieranie a cukrárky ich ponúkali vlastnoručne upečenými zákuskami.

Dňa : 16.12.2014 v dopoludňajších hodinách študenti Cirkevného gymnázia v Trebišove pozdravili s kultúrnym programom starkých – obyvateľov Zariadenia opatrovateľskej služby a Špecializovaného zariadenia " Prameň nádeje" Trebišov, aby aj oni im spríjemnili Vianoce s vianočnými koledami a vinšami spríjemnili starkým chvíle samoty.

Dňa 17.12.2014 v popoludňajších hodinách študenti Gymnázia v Trebišove pre ZNB MAJÁK prispeli zbierkou hračiek a kníh pre deti zariadenia a nezabudli ani na klientov Špecializovaného zariadenia, ktorých potešili malými darčekmi pred Vianocami.

V predvianočnom období v zariadeniach Dom SČK Prameň nádeje Trebišov, Dom humanity SČK Kr.Chlmec a Špecializované zariadenie MAJÁK Trebišov boli omše pre obyvateľov jednotlivých zariadení.

Všetkých akcií sa zúčastňovali : predsedníčka ÚzS SČK MUDr.Konevičová Terézia, podpredsedníčka Územného spolku SČK RNDr. Ľudmila Mošková, riaditeľka sekretariátu ÚzS SČK Trebišov p.Babuľáková Libuša a pracovníci sekretariátu.

Za veľmi pekne pripravenú akciu : Perníčky patrí poďakovanie členom Rady mladých SČK aktívnym členom a taktiež p.učiteľkám: Mgr. Mgr.Anežke Frankovej z Cirkevného gymnázia sv. J.KrstiteľaTrebišov , MVDr. Andree Zajacovej a zástupkyni školy Ing. Márii Hudačkovej z Cirkevnej strednej odbornej školy sv.Jozafáta v Trebišove a Mgr. Eve Rešetárovej zo Strednej odbornej školy v Trebišove, ktoré aktívne pracujú v Rade mladých pri Územnom spolku SČK.

Poďakovanie patrí aj Mgr. Michaele Krivej z Gymnázia Trebišov, ktorá každoročne so študentmi v rámci " Týždňa humanity " na škole organizuje zbierku hračiek a kníh pre zariadenie núdzového bývania.

  • Dňa 12.12.2014 v uliciach mesta perníčky ponúkali títo študenti :
  • Stredná odborná škola Trebišov – Daniela Krokusová, Viktória Ujvariová
  • Cirkevné gymnázium Trebišov – Maroš Baňacký, Viktória Čičíková, Patrícia Vajdová, Diana Gužíková, Daniel Síkora, Jaroslava Balogová
  • Stredná odborná škola sv.Jozafáta Trebišov – Denis Sabo, Marek Kováč, Milan Balog, Denis Demeter