Študenti Gymnázia Kráľovský Chlmec v Dome humanity SČK Kr.Chlmec

Dobré skutky študentov Gymnázia Kr.Chlmec v ZOS Kr.Chlmec počas adventného obdobia

Adventné obdobie je priam stvorené na konanie dobrých skutkov.Azda je to vôňa prichádzajúcich Vianoc, ktorá nás nabáda k tomu, aby sme boli vnímavejší, ohľaduplnejší, empatickejší voči všetkým, s ktorými sa dennodenne stretávame. Potláča v nás sebcov, prebúdza altruistov.

V duchu týchto myšlienok sa niesol sv.Mikuláš v kráľovsko – chlmeckom gymnáziu. Žiaci prvého osemročného štúdia si osladili deň netradičnými hodinami, ktorých ústrednou témou bol med – symbol Vianoc, tradícií, usilovnej práce včiel, obľúbená maškrta, ale v neposlednom rade i účinné antibiotikum. Naši najmenší žiaci si vyskúšali pečenie medovmíkov a pokúsili sa ich skrášliť dekoráciami z cukrovej polevy. Hoci boli niektoré perníčky nie celkom ako z rozprávky, naši primani nezabudli na ich najdôležitejšiu prísadu – lásku. Nerobili ich totiž pre vlastné potešenie – chceli nimi kohosi prekvapiť …

Medovníčky tak poputovali do rúk členov zdravotníckeho krúžku, ktorí v duchu princípov dobrovoľnosti a ľudskosti zaniesli sladkú mikulášsku nádielku obyvateľom zariadenia opatrovateľskej služby Dom humanity SČK Kr.Chlmec. A keďže sú mladí zdravotníci umelecky nesmierne nadaní, mikulášsku sladkú pozornosť venovanú starčekom a starenkám obohatili o krátky kultúrny program. Poobedie im spestrili krásnou piesňou a sériou latinsko – amerických tancov.

Opäť raz sme sa presvedčili, že dávať je mnohokrát lepšie ako dostávať. Všetkým prajeme krásny Advent !

Príspevok + fotografie nám zaslala Mgr. Lucia Mihóková