Perníčky 2016

akcia Rady mladých SČK

XVI.ročník akcie " Perníčky" ktorú uskutočnili členovia RM SČK pri ÚzS SČK na základe plánu práce mladých SČK.Dňa 15.12.2016 na najfrekventovanejších miestach v meste Trebišov ponúkali za dobrovoľný príspevok vlastnoručne upečený perník v meste Trebišov – vyzbieraná suma 138,22 €

Dňa 15.12.2016 v uliciach mesta perníčky ponúkali :

Cirkevná stredná odborná škola sv.Jozafáta Trebišov – Gabriela Fedáková, Lenka Lizancová, Jitka Pethoova, Jana Morecová

Cirkevné gymnázium sv. J.Krstiteľa Trebišov – Kristián Uličný, Simon Vodilka, Matej Bindas, Jakub Baka

Za veľmi pekne pripravenú akciu " Perníčky " patrí poďakovanie členom Rady mladých SČK, aktívnym členom a taktiež učiteľkám Mgr. Anežke Frankovej z Cirkevného gymnázia sv.J.Krstiteľa Trebišov, MVDr.Andree Zajacovej a zástupkyni školy Ing. Márii Hudačkovej z Cirkevnej strednej odbornej školy sv.Jozafáta v Trebišove, ktoré aktívne pracujú v Rade mladých pri ÚzS SČK Trebišov.Časť vyzbieraných finančných prostriedkov študentmi za perníčky sa prispeje na štedrovečernú večeru a darčeky ZOS a ŠZ Prameň nádeje  a ŠZ MAJÁK v Trebišove, aby necítili smútok v srdci, že sú mimo domova a že sú ľudia, ktorí na nich nezabudli.

V predvianočnom týždni zariadenia navštívili aj niektorí členovia výborov MS SČK ako napr. MS SČK Lastovce, MS SČK pri ZŠ Komenského Trebišov, MS SČK Malé Ozorovce, MS SČK Veľké Ozorovce,ktorí klientom doniesli trvanlivé pečivo, ovocie.

Študenti Cirkevného gymnázia sv.J.Krstiteľa v Trebišove pozdravili s kultúrnym programom starkých – klientov Zariadenia opatrovateľskej služby a Špecializovaného zariadenia Prameň nádeje Trebišov, aby im krátkym biblickým pásmom, vianočnými koledami a vinšami spríjemnili chvíle samoty. Kultúrnym programom prispeli aj MS SČK Lastovce, MS SČK Malé Ozorovce, MS SČK pri ZŠ Komenského Trebišov.

Poďakovanie patrí aj Mgr. Michaele Krivej z Gymnázia Trebišov, ktorá každoročne so študentmi v rámci " Týždňa humanity " na škole organizovala zbierku hračiek, kníh a oblečenia pre ZNB. No tohto roku pri prezentácii školy v Mestskom kultúrnom stredisku formou papierových anjelikov – prianí detí k Vianociam zo ZNB MAJÁK Trebišov na záver vystúpenia študentov školy pod názvom Kúzlo Vianoc boli deti obdarované balíčkami, ktoré by im ich matky nemohli pripraviť.

Ďakujeme