100 rokov oslávila klientka ZOS Prameň nádeje Trebišov

p.Mária Feňarová z Nového Ruskova 

Dňa 6.9.2017 sa uskutočnilo slávnostné stretnutie v obradnej sieni Mestského úradu v Trebišove pri príležitosti životného jubilea p.Márie Feňarovej.

Klientka ZOS Prameń nádeje Trebišov oslávila úctyhodných 100 rokov života. Po zápise so pamätnej knihy mesta Trebišov, kroniky ÚzS SČK a kroniky obce Nový Ruskov oslávenkyňa prijímala srdečné gratulácie nielen od najbližšej rodiny, pracovníkov zariadenia, ako i prítomných zástupcov štátnych i neštátnych organizácií v meste. Jubilantke zaspievala folklórna skupina Komanička z rodnej obce pod vedením Ing. Leškaniča.

Oslávenkyňa p.Mária Feňarová sa narodila 6.9.1917 v Novom Ruskove v rodine roľníka. Za slobodna sa volala Ždijová. Vydala sa za Jána Feňara, ktorý pochádzal z obce Trnávka. S manželom mali 2 deti. Syna Jána a dcéru Katarínu. Rodina žila celý život v Novom Ruskove spolu so starými rodičmi. Do zariadenia prišla v júni 2013. p.Feňarová je vo svojom veku samostatná, rada kreslí, spieva a pravidelne sleduje bohoslužby. Veľa číta, najmä knihy. Zaujíma sa o dianie okolo seba, má rada prítomnosť iných ľudí. Hoci je na invalidnom vozíku, je vitálna a spoločenská. Jej dcéra a syn už zomreli. Starostlivosť jej preukazuje vnučka Ing.Iveta Bušovská a jej bratranec Radko Rozický ale i ostatná rodina. Oslávenkyňa vo svojich stých rokoch používa mobil s ktorým je v kontakte s priateľmi a celou rodinou. Dokonale si pamätá všetky pesničky mariánske, ovláda všetky motlidby, hlavne gréckokatolícke. Vo svojej vysokej starobe sa teší dobrému zdravotnému stavu.

Dožiť sa takého významného veku si zaslúži osobitú pozornosť, pretože v dnešnom svete je to vzácny a obdivuhodný jav.