Dobrovoľníci SČK pomáhajú v Rakúsku

Dňa 15. 10. 2015 bol vyslaný tím dobrovoľníkov Slovenského Červeného kríža na pomoc Rakúskemu Červenému krížu (RČK), ktorý požiadal SČK o pomoc so zabezpečením dobrovoľníkov. Naši dobrovoľníci pracovali počas 12 hodín v tábore na maďarsko-rakúskej hranici v Nickelsdorfe. Pomáhali Rakúskemu ČK so zabezpečovaním základných potrieb migrujúcich ľudí – občerstvenie, ošatenie, prístrešie. V zdravotníckom stane pomáhali zdravotníkom, asistovali starším ľuďom s problémom pohybu, pomáhali upratovať, rozdávať občerstvenie, pripravovať lôžka na prespanie a podobne. 

Prílev migrantov stále pokračuje, Červený kríž preto naďalej pomáha vojenským a policajným zložkám zvládať situáciu plynulo a čo najľudskejšie – uľahčuje ľuďom ich tranzit, zmierňuje následky dlhej cesty pre tých najzraniteľnejších, ženy s deťmi, starších ľudí. Často sa stane, že sa pri takom množstve rodina nechtiac rozdelí a jej členovia stratia navzájom kontakt. Aj tu robia červenokrižiaci, čo môžu – zbierajú informácie o stratených rodinných príslušníkoch, prostredníctvom Pátracej služby ČK komunikujú s príslušnými orgánmi a pomáhajú tieto rodiny opäť spojiť.

Práce pre dobrovoľníkov je veľa, naše tímy nielen z Bratislavy  vycestujú do Rakúska  a naša výzva na zapojenie sa k dobrovoľníkom naďalej trvá. Ak hovoríte aspoň trochu po anglicky, prípadne nemecky, či dokonca arabsky, stožňujete sa s princípmi Červeného kríža, máte vôľu a chuť pomôcť a získať tak životné skúsenosti, zaregistrujte sa cez formulár http://goo.gl/forms/UnjHpIOLpK. Zdravotnícke vzdelanie je vítané.

Tím dobrovoľníkov SČK pomáhal Rakúskemu Červenému krížu.

Ďalšie články