Vzácna návšteva SČK

Slovenský Červený kríž dnes privítal vzácnu návštevu – viceprezidenta Medzinárodnej federácie ČK/ČP a zároveň prezidenta Talianskeho Červeného kríža Francesca Roccu. 

Francesco Rocca sa stretol s prezidemtom Slovenského Červeného kríža(SČK) Viliamom Dobiášom, generálnou sekretárkou SČK Zuzanou Rosiarovou Kesegovou, prezidentkou Mládeže SČK Viktóriou Šútovou a 1. viceprezidentom Mládeže SČK Jakubom Medveďom.

Témou stretnutia boli najmä aktuálne otázky práce Červeného kríža na všetkých úrovniach, migrácia a tiež výmena skúseností s prácou SČK a Talianskeho Červeného kríža. Dôležitou témou bola aj prínos práce mladých ľudí v rozvoji humanitárnej pomoci medzinárodného hnutia a národných spoločností. 

Prezident Talianskeho Červeného kríža na záver stretnutia odovzdal prezidentovi SČK medailu H. Dunanta a ocenil prácu Slovenského Červeného kríža: "Naši dobrovoľníci a vaši dobrovoľníci sa nelíšia. Migranti dnes prichádzajú na naše pobrežie, ale zajtra sa to môže diať na vašich hraniciach, preto chcem poďakovať za vašu podporu." 

Francesco Rocca sa v doobedných hodinách stretol s podpredsedom vlády a ministrom zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Miroslavom Lajčákom, kde prebral finančný príspevok vo výške 100 000€ pre Taliansky Červený kríž na podporu jeho aktivít pri riešení migračnej krízy. 

 

"Úloha, ktorú v tomto kontexte zohráva Červený kríž, je nezastupiteľná a jedinečná. Aj preto sme sa rozhodli poskytnúť časť našej pomoci práve Talianskemu Červenému krížu ako výraz európskej spolupatričnosti a našej solidarity,“ uviedol počas odovzdávania finančného príspevku M. Lajčák. Zásluhy príjemcu dnešného slovenského príspevku, Talianskeho Červeného kríža, pre región Sicílie v pomoci utečencom ocenila aj Medzinárodná federácia Červeného kríža a Červeného polmesiaca v podobe ceny Henryho Davisona za humanitárne aktivity realizované v prospech utečencov. Zdroj: www.foreign.gov.sk

SČK privítal vzácnu návštevu – viceprezidenta Medzinárodnej federácie ČK/ČP a zároveň prezidenta Talianskeho Červeného kríža Francesca Roccu. 

Ďalšie články