Nový člen medzinárodnej federácie: Tuvalský Červený kríž

190. Presne toľko členov má od 04. decembera Medzinárodná federácia Červeného kríža a Červeného polmesiaca. Valné zhromaždenie svojim rozhodnutím prijalo do federácie Tuvalský Červený kríž, ktorý splnil všetky požiadavky pre prijatie.

Tuvalu je ostrovný štát v Tichom oceáne medzi Havajom a Austráliou, s malým počtom obyvateľov niečo málo cez 12.000 a zároveň je to jedna z najmenších a najodľahlejších krajín na svete. Krajina sa nachádza v nadmorskej výške, ktorá vo väčšine miest nepresahuje 4,5 metra, čo zapríčiňuje mnohé prírodné katastrofy, ktoré krajinu postihujú – časté záplavy a tajfúny. Dobrovoľníci a zamestnanci Červeného kríža v týchto prípadoch nepretržite poskytujú humanitárnu i zdravotnícku pomoc. 

Valné zhromaždenie tiež rozhodlo o udelení medaily Henryho Davisona, ktorá je venovaná národným spoločnostiam ČK/ČP alebo jednotlivcom, ktorí pracujú v službách Medzinárodnej federácie Červeného kríža a Červeného polmesiaca, národných spoločností ČK/ČP a zraniteľných komunít. Toho roku boli udelené P. Birechovi (Keňský Červený kríž), AY Al Mannaiovi (Katarský Červený kríž) a skupine 50 dobrovoľníkov sicílskeho spolku Talianskeho Červeného kríža za ich mimoriadne aktívnu prácu s migrantmi a utečencami. 

 

Valné zhromaženie Medzinárodnej federácie Červeného kríža a Červeného polmesiaca prijalo 190-teho člena.

Ďalšie články