Podporujeme kandidatúru Bratislavy: Európske hlavné mesto mládeže 2018

Mládež Slovenského Červeného kríža oficiálne podporuje kandidatúru Bratislavy na Európske hlavné mesto mládeže v roku 2018

Európske hlavné mesto mládeže je prestížne ocenenie, ktoré udeľuje na obdobie jedného roku Európske fórum mládeže. Tento prestížny titul sa udeľuje už od roku 2009, pričom výberové konanie prebieha s trojročným predstihom.

Vďaka tomuto projektu dostáva mládež priestor na diskutovanie, realizovanie sa a aktívne zapájanie v meste, aby ho propagovalo a zlepšovalo život v ňom. V minulosti boli Európskymi mestami mládeže napríklad Rotterdam, Turín, Antverpy, Maribor, Thesaloniki, momentálne je to Kluž, v budúcnosti to bude Ganja v Azerbajdžane a Varna v Bulharsku.

Cieľom je aj zapojenie základných, stredných a vysokých škôl v meste a okolitom kraji. Dôležité je aj prepojenie s ostatnými mestami, ktoré tento titul získali, aj zapojenie inštitúcií a podnikateľov do prípravného procesu.

BRATISLAVA 2018: EUROPEAN YOUTH CAPITAL CITY – podporte iniciatívu.

Zdroj: www.bratislava2018.eu

Mládež Slovenského Červeného kríža oficiálne podporuje kandidatúru Bratislavy na Európske hlavné mesto mládeže v roku 2018. 

Ďalšie články