Národný kurz k projektu HIV/AIDS prevencia 2015

V dňoch 13. – 15. novembra 2015 prebehol súbežne s Radou Mládeže SČK aj kurz k projektu HIV/AIDS prevencie. Kurzu sa zúčastnilo 12 mladých ľudí s ambíciou získať nové poznatky o danej problematike, no predovšetkým s odhodlaním dostať tieto informácie do povedomia ďalších mladých ľudí vo svojom okolí,  predísť tak prípadnému nakazeniu, a taktiež zbúrať mýty a predsudky voči ľuďom, ktorých toto ochorenie už postihlo. 

Mne ako jednej z účastníkov dal tento kurz veľmi veľa. V prvom rade som získala nespočetné množstvo užitočných informácií, ktoré nám boli veľmi zrozumiteľne a jasne podané kvalifikovanými školiteľmi. Osobne ma veľmi prekvapil ich odborný no zároveň milý a priateľský prístup. Praktické skúsenosti, diskusie, interaktívne pomôcky, prezentácie rôznorodé hry a skúšky. 

Náš program bol našimi školiteľmi vyplnený naozaj tak dôkladne, že sme na nudu nestihli ani len pomyslieť. Nemôžem tiež nespomenúť to kvantum úžasných ľudí, ktorí sa stretli, aby nám sprostredkovali svoje znalosti a zároveň nás prijali do veľkej rodiny s názvom „Mládež Slovenského Červeného Kríža“. S takým vľúdnym, úprimným a srdečným prijatím som sa ešte nestretla. Taktiež som mala možnosť zoznámiť sa aj so svojimi kolegami „kurzantami“, s ktorými sme sa jasne zhodli v zdieľaní rovnakého postoja – nezištného pomáhania druhým. Kurz prevencie HIV/AIDS mi preto dal nielen bohaté skúsenosti, vedomosti a možnosť vytvorenia osobného názoru k danej téme, ale aj mnoho nadviazaných kontaktov a priateľstiev, ktoré budú určite ešte veľmi dlho pretrvávať.

Kurz HIV/AIDS prevencie preto s veľkým nadšením odporúčam každému jednému z vás, ktorý ste ho ešte neabsovlovali, a za možnosť zúčastniť sa, ktorú som dostala aj ja vyslovujem všetkým organizátorom obrovské ĎAKUJEM!

Anna Brisudová,
absolventka kurzu

Ako prebiehal kurz si možete pozrieť na priloženom videu 🙂

 

Ďalšie články