Kampaň Hodina o Červenom kríži 2016

V poradí 8. ročník celoslovenskej kampane Hodina o Červenom kríži je už v plnom prúde a naši mládežníci vyrážajú šíriť povedomie o medzinárodnej organizácii.  

Bratislava, 20. január 2016

V poradí 8. ročník celoslovenskej kampane Hodina o Červenom kríži je už v plnom prúde a naši mládežníci vyrážajú šíriť povedomie o medzinárodnej organizácii. 

Medzinárodné hnutie Červeného kríža a Červeného polmesiaca je najstaršou a najväčšou humanitárnou organizáciou pôsobiacou v súčasnosti v 190 krajinách sveta. Združuje v sebe viac ako 17 miliónov dobrovoľníkov, ktorí každoročne participujú na aktivitách v duchu siedmych princípov – humanita, nestrannosť, neutralita, nezávislosť, dobrovoľnosť, jednota, svetovosť. Cieľom kampane je priblížiť širokej verejnosti príbeh myšlienky Červeného kríža ako aj dobrovoľnícku prácu našich členov.

Ľudia na celom Slovensku majú až do 18. marca možnosť oboznámiť sa s históriou Medzinárodného hnutia a štruktúrou či projektami Slovenského Červeného kríža prostredníctvom propagačných aktivít, ktoré realizujú členovia Mládeže SČK.  Každoročne sa kampaň nesie aj v duchu náborov nových členov, kedy sa mnohí z našich sympatizantov rozhodnú pridať k nám a pomáhať šíriť silu ľudskosti.

Rok 2016 je zároveň rokom osláv 95. výročia organizovanej Mládeže Červeného kríža na Slovensku, pričom Hodina o Červenom kríži je  vôbec prvou kampaňou, ktorá nesie logo výročia od autora Daniela Pankucha. Informácie o prebiehajúcich aktivitách v rámci kampane a osláv výročia budú dostupné na webe youth.redcross.sk a na facebook fanpage Mládež Slovenského Červeného kríža/Slovak Red Cross Youth.

Ďalšie články