Valentínska kvapka krvi 2015

Otváracím odberom s Čestnou strážou prezidenta SR odštartovala kampaň Valentínska kvapka krvi 2015. Darcom krvi poďakoval aj prezident SR Andrej Kiska.

Slovenský Červený kríž spúšťa 9. februára už 20. ročník kampane Valentínska kvapka krvi. Tento rok nesie podtitul „životne dôležitá príťažlivosť“, ktorý v sebe spája motív zaľúbencov i dôležitosť darovať krv opakovane. Darcom krvi poďakoval aj prezident SR Andrej Kiska.

Kampaň odštartovala v pondelok 9. februára odbermi krvi nielen na klasických odberových miestach, ale aj na mobilných odberoch krvi na školách, vo firmách a organizáciách vo viacerých mestách a obciach Slovenska.

V Bratislave sa otvárací mobilný odber krvi uskutočnil v Sieni tradícií Čestnej stráže prezidenta SR, kde krv darovalo 54 členov Čestnej stráže prezidenta SR a pracovníkov Ministerstva obrany SR, z toho bolo 21 prvodarcov. Darcov krvi prostredníctvom krátkeho listu pozdravil aj prezident SR Andrej Kiska: „Veľmi si vážim darcov krvi a teší ma, že medzi pravidelnými darcami krvi je aj toľko členov Čestnej stráže – žien a mužov so srdcom na pravom mieste. Ďakujem Vám, že opakovane darujete krv a pomáhate zachraňovať ľudské životy.“

Darcom krvi sa prihovorila aj pani Aneta Parišková, ambasádorka projektu mojakrvnaskupina.sk a aktivít v oblasti darcovstva krvi Slovenského Červeného kríža. „Veľmi nás teší, že väčšina z Vás ste mnohonásobní darcovia krvi a tento ušľachtilý postoj si zachovávate stále“, povedala. Zároveň vyjadrila radosť z toho, že medzi darcami nechýbali prvodarcovia, pre ktorých to bude určite pamätný deň.

Kampaň potrvá päť týždňov – skončí sa 13. marca 2015.

Valentínska kvapka krvi je druhou najväčšou kampaňou, ktorú organizuje Slovenský Červený kríž v spolupráci s Národnou transfúznou službou SR a hematologicko-transfúznymi oddeleniami nemocníc. Kampaň Valentínska kvapka krvi je ochrannou známkou Slovenského Červeného kríža.

Ďalšie články