Valentínska kvapka krvi 2015 – vyhodnotenie

Aký bol pre vás marcový piatok trinásteho? Pre Slovenský Červený kríž bol vydarený – v tento deň sme úspešne ukončili 20. ročník Valentínskej kvapky krvi. Darovať krv prišlo viac ako 28-tisíc ľudí, mnohí prišli po valentínsky – vo dvojici.

Kampaň „Životne dôležitá príťažlivosť“, ktorú sme odštartovali 9. februára, oslovila darcov krvi všetkých generácií, prvodarcov i viacnásobných darcov krvi. Počas kampane na transfúzne miesta   prišlo 28 347 darcov krvi, z nich darovalo 24 828 ľudí. Krv ľudia darovali na odberových miestach NTS SR a hematologicko-transfúznych oddelení nemocníc, ale aj na 225 mobilných odberoch.

Pre budúcnosť je veľmi dôležité podchytiť nových mladých pravidelných darcov krvi. Preto nás veľmi teší, že do valentínskej kampane sa tento rok zapojilo 4550 prvodarcov.
 „Jedným z cieľov našich kampaní je rozširovať základňu darcov krvi. Spolupráca s pedagógmi základných, stredných i vysokých škôl prináša nepopierateľné výsledky v podobe prvodarcov z radov študentov, ale aj pedagógov. Školy však aktívne oslovujeme aj priamo prostredníctvom mladých ľudí , ktorí svoje nadšenie pre darovanie krvi posúvajú ďalej medzi svojich rovesníkov. Mládežníci SČK neformálne hovoria so svojimi spolužiakmi počas triednických hodín, prestávok, posielajú výzvy prostredníctvom sociálnych sietí“, hovorí riaditeľka územného spolku SČK v Liptovskom Mikuláši Mgr. Marika Kubíková.

Valentínska kvapka krvi je druhou najväčšou kampaňou, ktorú organizuje Slovenský Červený kríž. Kampaň Valentínska kvapka krvi je  ochrannou známkou Slovenského Červeného kríža.

 

Ďalšie články