Vyhlásenie volieb do orgánov Mládeže SČK

Rada Mládeže Slovenského Červeného kríža (ďalej len „rada mládeže") vyhlasuje voľby do Prezídia Mládeže Slovenského Červeného kríža (ďalej len „prezídium mládeže") a voľby do funkcie zástupcu Mládeže SČK do Najvyššej rady SČK (ďalej len „zástupca mládeže do najvyššej rady") a jeho náhradníka na funkčné obdobie dvoch rokov podľa čl. 8 ods. 2 písm. a), c), čl. 14 ods. 3 a 7 štatútu Mládeže SČK.

Rada mládeže volí prezidenta Mládeže SČK, 1. viceprezidenta Mládeže SČK, 2. viceprezidenta Mládeže SČK, dvoch členov prezídia mládeže, zástupcu mládeže v najvyššej rade a jeho náhradníka.

Rada mládeže určuje pre voľby do prezídia mládeže a voľby do funkcie zástupcu mládeže do najvyššej rady a jeho náhradníka nasledovné:

1. Návrh kandidáta je potrebné zaslať poštou na adresu Slovenský Červený kríž, ústredný sekretariát, Grösslingová 24, 814 46 Bratislava (rozhoduje dátum podacej pečiatky) alebo doručiť osobne do podateľne Ústredného sekretariátu SČK (ďalej len „ústredný sekretariát") najneskôr 07. 11. 2014.

2. Podľa čl. 14 ods. 1 štatútu Mládeže SČK má právo kandidovať do orgánov Mládeže SČK každý člen mládeže, ktorý dovŕšil 15 rokov. Za prezidenta a viceprezidenta Mládeže SČK môže byť volený člen Mládeže SČK, ktorý dovŕšil 18 rokov.

3. Návrh kandidáta sa predkladá na formulári schválenom prezídiom mládeže. Súčasťou návrhu je:
a) stručný životopis kandidáta obsahujúci údaje o jeho profesijnom i dobrovoľníckom pôsobení,
b) súhlas kandidáta so spracovaním jeho osobných údajov SČK v súvislosti s voľbami a čestné vyhlásenie o splnení podmienok na kandidáta v zmysle vnútorných predpisov SČK,
c) súhlas navrhnutého kandidáta s kandidatúrou.

4. Návrhy kandidátov do volených funkcií uvedených vyššie a ich stručných životopisov budú zverejnené na internetovej stránke youth.redcross.sk okamžite po prijatí návrhu kandidatúry (v súlade so zákonom č. 122/2013 Z.z. o ochrane osobných údajov).

5. Formulár pre navrhovanie kandidátov bude umiestnený na internetovej stránke youth.redcross.sk.

6. Voľby do vyššie uvedených volených funkcií sa musia uskutočniť najneskôr do 21. 12. 2014 vrátane.

Voľby sa riadia príslušnými ustanoveniami štatútu Mládeže SČK a volebným poriadkom, ktorý prezídium mládeže predloží rade mládeže na prerokovanie a schválenie najneskôr jeden deň pred prvým dňom volieb. Voľby do volených funkcií uvedených v texte vyššie boli vyhlásené dňa 10. 09. 2014.

VOLEBNÝ AKT SA USKUTOČNÍ DŇA 22. 11. 2014 (sobota) POČAS ZASADNUTIA RADY MLÁDEŽE SČK V CESTICIACH PRI KOŠICIACH.

Predpísané formuláre pre voľby (návrhy kandidátov):

Rada Mládeže SČK vyhlasuje voľby do Prezídia Mládeže SČK na obdobie 2014 – 2016 a voľby do funkcie zástupcu Mládeže SČK do Najvyššej rady SČK a jeho náhradníka.