Konflikt na Ukrajine – pomoc obyvateľom Ukrajiny

Aktuálne informácie ako pomôcť prostredníctvom SČK tu: https://redcross.sk/ukrajina/


Preprava materiálnej a potravinovej pomoci utečencom

Aj počas víkendu pomáhame pri preprave potravín, tekutín aj inej materiálnej pomoci obyvateľom z Ukrajiny.


Hot-spot pri kúpalisku Červená hviezda, Košice

Naši dobrovoľníci poskytujú od 05. marca 2022 pomoc utečencom v spolupráci s dobrovoľnými záchranármi/študentmi medicíny z Ukrajiny aj v hot-spote v Košiciach pri kúpalisku Červená hviezda. Mesto Košice tu zriadilo pracovisko pomoci všetkým ľuďom, ktorí do Košíc prichádzajú z Ukrajiny.

Kontajner určený pre humanitárnu pomoc bol privezený aj k Domu SČK v Košiciach.


Naša vďaka patrí gréckokatolíckej farnosti Vyšné Nemecké

Farnosť nás popri našej práci ktorú vykonávame v rámci pomoci obyvateľom utekajúcim z Ukrajiny na Slovensko aj milo privítala obedom a pekným slovom. Ďakujeme za Vašu pohostinnosť a prajeme veľa síl a podpory pri Vašej dobročinnej činnosti. Spolu to zvládneme.


Pomoc pri hraničnom priechode Vyšné Nemecké

Takto pomáhame pri hraničnom priechode s Ukrajinou. Robíme všetko, čo je v našich silách, aby sme pomáhali pri poskytovaní pomoci pre ľudí prichádzajúcich z Ukrajiny na Slovensko. Ďakujeme všetkým dobrovoľníkom a pracovníkom SČK.


Momentka zo striedania dobrovoľníkov SČK Košice-mesto do služby na hranicu Vyšné Nemecké

Dnes ráno (27.02.2022) sa vrátila prvá skupinka našich dobrovoľníkov z nočnej služby vo Vyšnom Nemeckom. Utečencom z Ukrajiny, prevažne matkám s deťmi, poskytovali zdravotnú pomoc. Najčastejšie išlo o meranie cukru v krvi, krvného tlaku a iné. K jednému prípadu kontaktovali aj 112 a v spolupráci so záchranármi to zvládli.
 
Ďakujeme našim dobrovoľníkom.

Slovenský Červený kríž ÚzS Košice-mesto v spolupráci s Okresným úradom Košice pomáha.

K hraniciam s Ukrajinou bol prepravený humanitárny stan SČK s príslušenstvom pre obyvateľov Ukrajiny, ktorí utekajú pred vojenským konfliktom.

Ďalšie články