Novembrový program Mareena, o.z.

V novembri na Vás v Mareene čakajú tradičné jazykové kaviarne

10.11. sa budete môcť kreatívne realizovať v našich Tvorivých dielňach, kde budeme spolu vyšívať.  Zaregistrovať sa na ne je možné na tomto odkaze.

15.11. sa uskutoční workshop „Chcem študovať“ pre maturantov, kde sa dozvedia viac o ich možnostiach štúdia na slovenských vysokých školách (tento workshop je určený pre žiakov z Ukrajiny, ktorú študujú na slovenských stredných školách). 

17.11. pokračujeme v „Prechádzkach s Mareenou“, ktoré nás v novembri dovedú na Bankov.

22.11. sa uskutoční ďalšie kolo Babinca s Mareenou, kde sa budú tentoraz mimo iného rozoberať aj budúce možnosti bývania na Slovensku.

V prípade záujmu o Tvorivé dielne, Prechádzku s Mareenou, workshop „Chcem študovať“  alebo Babinec s Mareenou, prosím kontaktujte našu koordinátorku vzdelávacích aktivít Silviu Lukačínovú (silvia.lukacinova@mareena.sk).

V novembri naviac štartujeme v spolupráci s Kinom Úsmev naše „Filmové stredy s Mareenou“, ktoré tvoria cyklus 6 filmov z krajín pôvodu národnostných menšín, ktoré žijú v Košiciach. Premietania sú v pôvodnom znení s anglickými titulkami a ako prvé sme pre Vás pripravili premietanie španielskeho filmu Pain and Glory, ktoré sa uskutoční 22.11. 

Takisto máme pripravené pestré aktivity v rámci programu určenému predovšetkým utečenkyniam žijúcim v Košiciach, ako napríklad workshop líčenia s Olhou Balukh, dva workshopy sebamasáže so Svitlanou Balman a Irynou Sobko a prednášku o prvej pomoci.

V prípade záujmu o tieto aktivity kontaktujte prosím našu ukrajinskú komunitnú koordinátorku Danielu Demchenko Kiforenko daniela.demchenko.kiforenko@mareena.sk.

Ďalšie články